28/06 2021
Etableringslyftet tar inte ledigt

Under sommaren stänger många verksamheter ner och gör situationen för arbetssökande svårare. Etableringslyftet har fortsatt öppet med pågående aktiviteter, i syfte att stötta de nyanlända deltagarna.

- Vi kommer att genomföra dagliga promenader, så kallade walk and talk, där vi diskuterar ämnen som rör den svenska arbetsmarknaden. De flesta av våra deltagare behöver dessutom utveckla det svenska språket. Promenaderna blir därför även ett bra sätt för deltagarna att öva sig på att prata och förstå svenska, säger Joanna Olin, utbildningssamordnare på Etableringslyftet.

Arbetsformen walk and talk passar särskilt bra i år, när pandemin fortfarande inte riktigt har släppt sitt grepp. Med kreativa promenader skapar Etableringslyftet goda samtal och inspiration för deltagarna.

- I nuläget är 20 deltagare från Etableringslyftet ute på praktik under sommaren. Under hösten hoppas vi att samhället öppnar upp igen så att ännu fler nyanlända och utrikesfödda arbetssökande får en chans att komma in på den svenska arbetsmarknaden eller kan börja studera, säger Joanna Olin.

Joanna Olin, jobbcoach