05/02 2019
Fokus på framtiden när Sigtunas ledning besökte Etableringslyftet

Intresset för hur Etableringslyftet ska utvecklas för framtiden var stort när Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och Johan Skofteröd, chef för Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Sigtuna kommun besökte Etableringslyftet.

- Det var ett mycket positivt besök med intressanta diskussioner, säger Annika Nordgren, projektledare för Etableringslyftet.

Efter en presentation av hur Etableringslyftet arbetar med deltagare och praktikplatser, passade vi också på att besöka en grupp som just påbörjat sin introduktionsvecka. Dagens övning var ett rollspel, där deltagarna ska rekrytera en av tre personer till ett lager. De får se cv, personliga brev, referenser och hålla i en spelad intervju. Rollspelet ger deltagarna inblick i hur en rekryteringsprocess fungerar.

- Det var särskilt roligt att kunna berätta hur positivt våra deltagare ser på praktiken, hur den hjälper dem med språkutvecklingen och integrationen i samhället. Samtidigt får vi bara positiv återkoppling från arbetsgivarna när det gäller hur samarbetet med Etableringslyftet fungerar. Vi har verkligen hittat en modell för framtiden, säger Annika Nordgren.