25/01 2019
Lyckat samarbete med Regnbågens förskola

En praktikplats är ofta första steget till arbete. Praktik ger erfarenhet och möjlighet att lära känna vårt samhälle och öva på språket. Samtidigt får arbetsplatser en extra resurs under en tid. Just nu gör några av Etableringslyftets deltagare praktik på Regnbågens förskola i Sollentuna.

Muna Sanad och Mirfat Darwish från Upplands Väsby tillsammans med deras handledar Ildiko Sztrhka på Regnbågens förskola i Sollentuna. 

 

Ildiko Sztrhka, som handleder deltagarna på praktiken är positiv till samarbetet med Etableringslyftets jobbcoacher och språkstödjare.

- Mycket bra! Fem stjärnigt samarbete skulle jag vilja säga. Ni är tydliga från er sida vilket gör att vi också är tydliga från vår sida. Detta gör att deltagaren trivs och känner sig trygg, säger Ildiko Sztrhka.

Ildiko berättar vidare att initiativet/intresset har varit stort. Många på förskolan, både anställda och barn, har själva varit nya i Sverige och vet hur det är. De värdegrunder förskolan lär barnen har gjort att barnen är empatiska och gärna vill hjälpa praktikanterna.  

- Vi började alla där de börjar idag. Därför kan vi skapa en trygg och omfamnade miljö för dem, säger Ildiko Sztrhka.