12/03 2021
Möt en av våra första deltagare

En av de första deltagarna i Etableringslyftet var Moussa Ahmadi, som kom till Sverige från Afghanistan år 2015. Moussa hade som många andra nyanlända var svårt att komma in i samhället och hitta kontakter. Det var också svårt att hitta företag som kunde erbjuda honom jobb. Men med hjälp av Etableringslyftet fick han både jobb och stöd i att planera för studier.

- Det var svårt att hitta ett jobb, svårt att kommunicera med människor och nå ut till samhället för att lyckas hitta ett jobb, säger Moussa Ahmadi.

Moussa Ahmadi blev först inskriven för att studera svenska på SFI, och kom sedan till Etableringslyftet. Efter en månads praktik fick han jobb på ett äldreboende i Upplands Väsby där han fortfarande arbetar idag.

- Jag jobbar kvar där och trivs jättebra! Jag får möjlighet att prata med kollegor och jag får hjälpa de boende också. Jag jobbar både dagar och nätter och har möjlighet att komplettera mina studier. Nu planerar jag att ta körkort. Mitt mål är också att köpa en lägenhet för mig och min familj. Jag är glad!, avslutar Moussa Ahmadi.