17/10 2021
Möt några av våra deltagare

 

Evan är 25 år och bor i Upplands Väsby. Han kom ensam till Sverige från Eritrea som kvotflykting 2018. När han skrevs in på Etableringslyftet hade han varit i Sverige i fem månader. Idag arbetar han på McDonalds i Upplands Väsby. Han har precis fått fast anställning där och ska från och med nästa vecka börja studera till bussförare samtidigt som han fortsätter att arbeta extra på McDonalds.

 

Hager är 23 år och bor i Upplands Väsby med sin familj. Hon kommer från Eritrea och kom till Sverige 2017 som kvotflykting. I Eritrea arbetade hon bland annat som hembiträde. Nu arbetar hon som servicevärdinna i köket på Brobackens äldreboende i Upplands Väsby. Jobbet beskriver hon som ”Wow!”. I framtiden vill hon gärna öppna en egen restaurang.

     

 

Fsum är 23 år och bor i Sollentuna. Han kom till Sverige från Eritrea 2017. Han var en av våra första deltagare och gjorde en praktik på 6 månader på Coop i Sollentuna. Idag har han fått en fast anställning där.  I framtiden vill han gärna jobba som busschaufför.

     

 

Gergish är 43 år och bor i Märsta. Hon kommer från Eritrea och kom till Sverige år 2018. Hon har tidigare jobbat med städning och haft ett eget café. Hon har gjort praktik på flera företag i Sverige, bland annat på Coop i Häggvik. Idag jobbar hon på Svenska Kyrkan i Sigtuna.