01/04 2019
Stort intresse för Etableringslyftet

Många är nyfikna på hur Etableringslyftet arbetar för att hjälpa nyanlända att snabbare hitta ett jobb. Under fredagen fick vi besök av Maria Fälth, kommunalråd för KD i Upplands Väsby kommun och ledamot i Region Stockholms fullmäktige.

Maria Fälth tillsammans med projektledare Annika Nordgren och delprojektledare Danilo Espinoza.

Maria Fälth har som kommunpolitiker i Upplands Väsby och ledamot i fullmäktige i Region Stockholm ett stort intresse för hur kommuner kan arbeta tillsammans för för att få nyanlända i arbete.

- Vi i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner vill jobba tillsammans för att tre kan göra mer än en ensam kommun. Vi har flera samarbeten mellan våra kommuner och jag ser att vi når våra mål lättare och snabbare när vi jobbar tillsammans, säger Maria Fälth.

Maria fick svar på många frågor om hur projektet är organiserat och hur tankarna för framtiden ser ut under sitt möte med projektledaren Annika Nordgren och delprojektledaren Danilo Espinoza. Projektet har kommit igång bra och deltagarna är nöjda med sin utveckling, inte minst hur mycket de kan förbättra språket när de arbetar på sina praktikplatser. Många hör talas om projektet och hör av sig och vill börja.

- Nu börjar även företag att höra av sig när de söker personal, då de hört att vi ger ett bra stöd, det är vi mycket glada för, säger Annika Nordgren.

När Maria Fälth besökte oss passade ett portugisiskt tv-team på att få en kort intervju. Tv-teamet besökte Etableringslyftet under en hel dag och deltog i olika verksamheter, ett besök vi kommer att berätta mer om längre fram.

Maria Fälth intervjuas av det portugisiska tv-teamet.