15/09 2023
Workshop om utrikesfödda kvinnors situation

Etableringslyftets workshop om utrikesfödda kvinnors situation lockade ett 50-tal medarbetare och förtroendevalda från de tre kommuner som tillsammans driver projektet.

I måndags bjöd Etableringslyftet in aktörer som arbetar med målgruppen utrikesfödda kvinnor till en workshop för att utbyta erfarenheter kring jämställdhet och kvinnornas situation. Två deltagare från projektet bidrog genom att berätta om sina upplevelser. Medarbetare och förtroendevalda med en rad olika funktioner vid ett tjugotal olika verksamheter i Sollentuna, Sigtuna och Upplands Väsby kommuner deltog. Förmiddagens diskussioner och kunskapsutbyten gav alla deltagare möjlighet till gemensam reflektion kring sitt arbete med målgruppen.
 
- Vi på Etableringslyftet är glada över det tydliga engagemang som finns i alla verksamheter kring denna fråga, säger Annika Nordgren, projektledare på Etableringslyftet.
 
Projektet kommer att bjuda in till fler workshops och dialogträffar om målgruppen utrikesfödda. Nästa tillfälle blir på förmiddagen den 8 november i Sollentunasalen. Håll utkik efter inbjudan! #etableringslyftet #nyanlända #arbetsmarknad